Χρήστες on line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Πορτογαλία-Μπράγκα

Λεπτομέρειες

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ … ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ BRAGA ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απαγόρευσης μετακινήσεων λόγω της πανδημίας, επιτέλους δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσουμε την υλοποίηση των κινητικοτήτων μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA229 “ The power of wisdom”.

Τον Νοέμβριο 2021 οι εκπαιδευτικοί Λιάλιου Βησσαρία και Δημητρόγλου Εύα μαζί με τις μαθήτριες Δέρδα Αντωνία και Ζώτα Αγγελική ταξίδεψαν στη Braga της Πορτογαλίας για να συμμετάσχουν στη δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος. Εκεί συναντήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών, Λιθουανία, Λετονία, Ιταλία και Πορτογαλία και φιλοξενήθηκαν από το σχολείο Esprominho – Escola Profissional do Minho.

Η ομάδα μας κατά την εβδομάδα διαμονής στην Πορτογαλία παρουσίασε το σχολείο, την πόλη και τη χώρα μας, γνώρισε την ιστορία, τη γλώσσα και τον τρόπο ζωής των Πορτογάλων συνεργατών μας, ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό σύστημα και είδε τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του σχολείου. Επιπλέον, περιηγηθήκαμε στην πανέμορφη πόλη της Μπράγκα και το ιστορικό κέντρο, ταξιδέψαμε και γνωρίσαμε το μαγευτικό Πόρτο και συμμετείχαμε σε επιμορφωτικές δράσεις που είχαν οργανωθεί με στόχο την εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αυξάνουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών (Mentimeter, Toontastic, Lino, Voki, Word wall, Thinglink, VN Video editor).

Οι μαθητές μας ήρθαν κοντά με τους συμμαθητές τους από τις υπόλοιπες χώρες, επικοινώνησαν και μοιράστηκαν εμπειρίες ενδυναμώνοντας τη γνώση και χρήση της Αγγλικής γλώσσας, συνεργάστηκαν και εξασκήθηκαν στη χρήση νέων ψηφιακών μέσων, αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες, εμπλούτισαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους μέσω της επαφής με μια άλλη κουλτούρα, ενισχύοντας την αυτογνωσία τους. Οι εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να διευρύνουμε τον γνωστικό μας ορίζοντα σε θέματα εκπαιδευτικής οργάνωσης και αξιοποίησης διδακτικών μέσων και να μοιραστούμε εμπειρίες και μοναδικές στιγμές με συναδέλφους από διαφορετικά σημεία της Ευρώπης. Η κινητικότητα πέραν της υλοποίησης των στόχων, απέδειξε τη σημασία και αξία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη Σχολική Εκπαίδευση και όλους τους εμπλεκόμενους.

Το 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και οι εκπαιδευτικοί του εργάζονται εντατικά προς την ενίσχυση της συμμετοχής του σχολείου σε περισσότερα προγράμματα, ώστε να είναι περισσότεροι και οι αποδέκτες των ωφελειών. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι γονείς των μαθητών μας και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είναι από την πρώτη στιγμή πολύτιμοι συμπαραστάτες στο όραμα του σχολείου.

   
   
© 1o Γ.Ε.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ