Χρήστες on line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Erasmus+-Ιταλία-Agrigento

Λεπτομέρειες

                                                  

                              ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΑΝΑ….

                                   ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ.

                                                 

    Σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA229 «CyberSecurityinSchools» στις 27 Απριλίου 2022  το « σχολείο μας» βρέθηκε στο Αγκριντζέντο (Ακράγαντας)της Σικελίας. Οι εκπαιδευτικοί  Μαριάνθη Σιδεράκη και Ειρήνη Σπύρου συνοδεύοντας τις μαθήτριες  της Α’ και Β΄ λυκείου Εύα Μπέκιου, Βασιλική Λώλου και Αλεξάνδρα Παναγιωτοπούλου ταξίδεψαν στο Αγκριντζέντο της Σικελίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην τρίτη κινητικότητα του προγράμματος. Πρόκειται για την συνέχεια της σύμπραξης σχολείων, στην οποία το σχολείο μας συμμετείχε μαζί με 4 ακόμη σχολεία των ακόλουθων χωρών: Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Πορτογαλία.

   Ταξιδέψαμε αεροπορικά και φτάσαμε στην Κατάνια, αρχαία Ελληνική αποικία του 8π.Χ και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας μετά το Παλέρμο .Η σύγχρονη πόλη είναι διάσημη για την Ιστορία, την Αρχιτεκτονική και την γαστρονομία της, όπως και ολόκληρη η Σικελία άλλωστε. Καθώς βρίσκεται κάτω από την Αίτνα γνώρισε καταστροφικούς σεισμούς και εκρήξεις . Η παλιά πόλη με τα περίφημα Μπαρόκ κτίρια( piazzaDuomo, Sant’ Agata, castelloUrsino, Αρχαίο Ελληνικό θέατρο, θέατρο Bellini),που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCOμνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς μας γοήτευσε.

   Από την Κατάνια με το τρένο επισκεφθήκαμε  την πατρίδα του Αρχιμήδη τις Συρακούσες , με το θαυμάσιο αρχαιολογικό πάρκο(Αρχαίο Ελληνικό θέατρο ,Ναός του Απόλλωνα, Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, λατομεία delparadiso..)