Χρήστες on line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Θέμα του προγράμματος

Λεπτομέρειες

Το σχολείο μας κατάφερε και μπήκε σε ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα "Cyber Security in Schools" με κωδικό : 2020-1- TR01-KA229-094378_3. Το θέμα είναι επίκαιρο και είναι άκρως απαραίτητη η ενημέρωση όλων για αυτό.

Οι σημερινοί μαθητές μας έχουν μεγαλώσει με μεγάλες επιρροές από το διαδίκτυο, οπότε τους έχουν πει τα βασικά, όπως η δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και η προστασία προσωπικών πληροφοριών. Ωστόσο, μπορεί να μην καταλαβαίνουν γιατί. Εξηγώντας πώς οι χάκερ αποκτούν κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες, θα βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία αυτής της βασικής ικανότητας ασφάλειας. Επιπλέον, οι μαθητές θα πρέπει να διδαχθούν πώς να αντιμετωπίζουν τους εκφοβιστές στον κυβερνοχώρο. Διαβάζοντας τα βασικά και δείχνοντας πραγματικά παραδείγματα για το πώς βλάπτουν τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, οι μαθητές θα έχουν καλύτερη αντίληψη της ασφάλειας στον διαδίκτυο.

Οι χώρες που θα συνεργαστούν στην εκπόνηση αυτού του έργου είναι η Ελλάδα (το σχολείο μας), η Τουρκία (Συντονίστρια χώρα), η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Οι καθηγητές που εργάζονται για το έργο είναι η Σιδεράκη Μαριάνθη, η Λιάλιου Βησσαρία, η Δημητρόγλου Ευανθία και ο διευθυντής μας Κακλαμάνος Νικόλαος.

Έχει δημιουργηθεί επίσης αντίστοιχο πρόγραμμα στο Etwinning και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook.

   
   
© 1o Γ.Ε.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ